Себереализация

Шри Матаджи използва древния процес на събуждане на Кундалини като основа на Сахаджа Йога медитацията. В миналото събуждането на тази вътрешна духовна енергия е било постигнато само от малцина, чрез настойчиви усилия за ппречистване, аскетизъм и дълготрайна медитация.

Шри Матаджи открива спонтанен метод за събуждане на тази енергия, който не изисква предварителни познания или духовна практика. Затова спонтанното събуждане може да бъде предадено на други, без да е необходимо да се заплаща, без изискване на диплом или да си посветен ученик. Както една запалена свещ може да запали друга свещ.

То е било представено в корпорации (чрез Центъра за еволюционно учение), в училища (чрез Здравните корпуси и други програми) в училища и затвори, с положителни, документирани резултати.

Вътрешно събужданеZoom Image

На това събуждане е дадено името Себереализация. Фината енергия, известна на санскритски език като Кундалини, обитава в основата на гръбначния стълб. Когато се пробуди, тази благоприятна, подхранваща енергия минава нагоре през нервните плексуси на тялото и излиза от върха на главата, в областта на фонтанелата. Човек може да чувства тази енергия като хладен полъх над главата, а също и по дланите на ръцете.

Баланс и развитиеZoom Image

Тази енергия, поддържана чрез практикуване на Сахаджа Йога медитацията, има лечебен и балансиращ ефект върху нашата система. Тя дава възможност да се установи състояние, известно като състояние на съзнание без мисли [1], в което умът е в покой, но остава напълно съзнателен. Това, което различава Сахаджа Йога медитацията от другите техники е, че състоянието на съзнание без мисли се постига спонтанно, без усилие.

Поради простотата и достъпността ѝ стотици хиляди хора са получили своята Себереализация чрез Сахаджа Йога в медитационни центрове в над 95 страни, предлагащи постоянни безплатни курсове и колективна подкрепа на практикуващите тази семпла, но жизненоважна медитация.

Себереализацията чрез Сахаджа Йога предлага значителни ползи на онези, които отделят дори малко време за ежедневна медитация. Тя намалява стреса и изтощението, възстановява емоционалното равновесие и дава на човек чувството за мир и удовлетвореност, дори и сред най-трудните обстоятелства.

Преживейте вашата Себереализация

СебереализацияZoom Image

Отпуснете се и седнете удобно.

Шри Матаджи ще започне с кратко въведение, последвано от ръководено упражнение.

Съвет:Освободете се от всякакви мисли или временно разсейване. Гледайте на упражнението като на експеримент.
Опитайте повече медитации чрез безплатния медитационен курс от десет части или се включете в някой от провеждащите се курсове по Сахаджа йога.

Медитацията се нуждае е от практика. Установете си програма за медитация един или два пъти дневно. За предпочитане е да медитирате веднъж сутринта и отново преди да си легнете вечерта. Вижте как се чувствате. С практиката ще се радвате на повече ползи и повече енергия.

Zoom ImageПолучаване на Себереализация - ГанаZoom ImageВътрешен мир чрез медитацияZoom ImageДеца се учат да медитират в училище в Индия

ИМА НЯКОЛКО НЕЩА, МНОГО ВАЖНИ ЗА СЕБЕРЕАЛИЗАЦИЯТА. ЦЯЛОТО ОТНОШЕНИЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ С РАЗБИРАНЕТО, ЧЕ ТОВА Е ДАР ЗА ТЕБ. НЕ БИВА ДА ИМА НИКАКВО УПОРСТВО ВЪВ ВРЪЗКА С ПРИЕМАНЕТО НА ТОЗИ ДАР.

1.^ Dr Ramesh Manocha, ‘Does Meditation Have a Specific Effect?: A Systematic Experimental Evaluation of a Mental Silence Orientated Definition’ (University of NSW, Australia 2008); e-book: ‘Silence Your Mind’ published by Hachette Australia 2013


Presented by the Shri Mataji Nirmala Devi Sahaja Yoga World Foundation